Sponsorlu Bağlantılar

Çalışma Programı Nasıl Olmalı?

Categories Rehberlik
Sponsorlu Bağlantılar



Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları için TIKLAYINIZ.

Tuğba : merhaba hocam .bu benim ilk  yorumum . ben tm öğrencisiyim ve tm2 yada tm3 den tercih yapmak istiyorum . lise 2 deyim şuan .bu yaz ygs derslerıne çalışmayı düşünyorum ama henüz bir program yapmış değilim . siz haftadaki günlere göre bir program ayarlayabilir misiniz . mesela pazartesi matematik şu kadar soru konu çalışma gibi. şimdiden teşekkürler.

Derscalisiyorum.com.tr Yöneticisi Yorumunuza Cevap:

Merhabalar. Öncelikle yorumunuza geç cevap verdiğim için özür dilerim. Sorunuza gelirsek ben sizi tam olarak tanımadığım, derslerdeki eksiklerinizi, derslere olan ilgilerinizi, boş vakitlerinizi vb doğrudan bir program yazarsam bu sizi büyük ihtimal sıkacak ve dersten soğutacaktır. Bu yüzden belli kriterler doğrultusunda çalışma programınızı kendiniz hazırlamalısınız.  Bu kriterler Ne Olmalı eksiklerinize göre çalışmanızı oluşturun örneğin Matematik eksiniğiniz varsa oraya ağırlık verin ama bu diğer dersleri çalışmayacağız anlamana asla gelmez. Daha sonra dersleri konulara ayırabilirsiniz  ama asla şöyle yapmayın dersleri konulara ayırdınız diyelim ki bu hafta istediğiniz tempoda çalışmadınız ve plandığınız şekilde konular bitmedi eksik kaldı burada öğrenciler 2 yanlış yapıyor birincisi eksik kalan konuyu yada konuları hızlı şekilde tam olarak anlamadan geçerek programını yakalamaya çalışıyor ya da programım bozuldu diyerek kendi kendin psikolojisini bozuyor çalışan sistemin çalışmamasına neden oluyor bu yüzden esnek olmalıyız katı dakikası dakikasına uyulan bir program etkili aksine öğrenciyi dersten soğutur.  Dediğim gibi saatlere uymak için kendinizi fazla kasmayın örneğin diyelim bugün bir aktivite vardır ve çok gitmek istiyorsunuzdur gidin orada geçirdiğiniz vakti gelince telefi ederseniz buradaki kritik nokta ertelediğiniz çalışmayı en yakın uygun zamanda yaparsanız hiçbir sorun olmaz (Uygun zaman aynı gün içerisinde veya ertesi gün olabilir. 1 hafta veya 1 ay sonra değil 🙂 ) Nasıl Çalışmalı konusuna gelirsek Diyelim ki Matematiğe çalışacaksanız ders 20 dk dan kısa olmasın 40 dk dan da uzun olmasın ama 40 dk konusunda esnek davranabilirsiniz konun bitip bitmemesine göre images50 dk ya çıkabilir. Konuya hakim değilseniz önce konuyu çalışın daha sonra soru konunun sorusunu çözün sakın ama sakın soru çözmeyi aksatmayın asıl başarıyı soru çözme getirir. Yapamadığın soruların çözümlerini mutlaka öğrenin okuldaki hocalarınıza, arkadaşlarınıza vb sorarak). Sonra biraz ara vererek verebilirsiniz. Kalan derslere çalışmaya devam edebilirsiniz.  Hafta sonları önceki günlerde, haftalarda çalıştığınız konu ile ilgili tekrar yapın bu tekrar test çözmek, konuyu tekrar çalışmak olabilir. Bu sayede bilgi taze kalır ayrıca hiçbir zaman bir derse uzun süre ara vermeyin. Bazı öğrenciler ben bu hafta Matematik, haftaya kimya sonraki hafta biyoloji çalışacağım diye ayırıyor bu çok yanlış yanlış bir derse uzun süre ara vermek o dersi unutmanıza neden olabilir. Bunlar programı oluştururken dikkat etmeniz gereken şeyler. Dediğim gibi kendinizi saatlerle kıyaslayarak derslerden soğutmayın.  Dilerseniz bu kriterleri dikkate alarak bir program oluşturup bana maille yollayabilirsiniz birlikte hata olup olmadığı inceleyebiliriz. Kafanıza takılan bir soru olursa her zaman iletişime geçebilirsiniz. 

 

Sponsorlu Bağlantılar

17 Yorum

    1. Bu sayfada çalışma programı nasıl hazırlanır? hakkında detaylı bir açıklama var uyarıları ve taktikleri dikkate alın. Aynı şekilde kendinize uygulayabilirsiniz ama kendinizi çok çalışacağım diye fazla kasmayın, çokta az çalışmayın. Düzenli ve sistemli çalışmanız yeterli olacaktır. Belirttiğiniz 4 saati dolu dolu kullanmaya çalışın. Kafanıza takılan bir soru olursa her zaman iletişime geçebilirsiniz.

  1. Hocam ben verilmi bı ders programi oluşturabilirsiniz lütfen ben üniversitesi gitmektiyim ama ıkinci öğretimim aksam üstüne dgru başlıyor ondan 4 zamanim bos bana program hazirlarmiyizzzz

  2. tsk ederim 🙂 bisey daha bizim kimya hocasi bna yapaman gecme ddi arkadaslarda ole ama bn inaniyorum yapacagima bu konu hakkinda ne soylersiniz.. ?

    1. Durumunuz hakkında bir bilgim yok sizi anca bana anlattığını kadarı ile tanıdığım için sizi tarafsız bir gözle inceleyemem 🙂 eğer yapabileceğinizi inanıyorsanız milletin ne söylediği çok önemli değil 😉

  3. hocam bn 11.sinifa gectim bu sene duz lisedeyim bolum tm iken bn sayisala gececegim istedigim meslek orafa muhendislik… fen dersleri gormedim ama dimdi kimya valisiyorum 10.sinif yariya geldim ins basaririm . Sizfen istedigim seneye bi mat fizik biyo. ygs kitabi alip calisacam bu calisma kac saat olsun bide daha erken mi seneye mi calismaya baslayim
    lutfen yardim edin 10.sinif fizik biyo yok :/

    1. Merhabalar. Fen dersleri görmedim demişsiniz sadece 10.Sınıf eksik onun dışında bir kaybınız yok zaten o eksikliği de düzenli çalışma ile rahatlıkla kapatabilirsiniz. Ne kadar süre çalışacağınızı ben karar veremem sizi kendinizden iyi kimse tanıyamaz o yüzden kendinizden en yüksek verimi alacak süreyi de siz belirlemelisiniz. Kendinizi çok fazla kasmayın çokta az çalışmayın diyebilirim. Diğer sorunuza gelirsek erken diye bir şey yok ne kadar çok erken çalışırsanız ileride faydasını o kadar görürsünüz ama sınava çalışacağım diye kendinizi derslerden soğutacak çalışmalardan da kaçının. 😉

    1. Merhabalar. Hangi derslere ağrılık vereceğiniz sorunuza gelirsek dersin size sizin bölümünüze etkisini göz önüne alarak eksiklerinize göre derslere ağırlık vermelisiniz. Örneğin en çok eksik olduğunuz dersin size etkisi fazla ise o derse ağırlık verin ve eksiğinizi giderin. Eksik olduğunuz dersin size etkisi az bile olsa o dersinde mutlaka eksiğini giderin. Ne kadar sürede bitirmek size bağlı öyle özenle bir süre belirtemem bunu sizi sizden iyi kimse tanıyamaz o yüzden kendinizden en yüksek verimi alacak şekilde dersleri çalışın ve bitirin. Konuları bitirince de bol bol tekrar, soru çözümü ve demene ile bilginin tam olarak oturmasını ve taze kalmasını sağlarsınız. Eğer düzenli ve sistemli bir çalışma yaparsanız belirttiğiniz bölümü rahatlıkla kazanabilirsiniz. Kafanıza takılan bir soru olursa her zaman iletişime geçebilirsiniz.

  4. Hocam merhaba şimdiden yardımınız için teşekkür ederim.ben dil öğrencisiyim yaklaşık 5 yıl sonra tekrar sınava hazırlanıcam.ingilizcede kelime eksiğim çok fazla gramer ise sadece üzerinden geçip soru çözmem yeterli olacaktır.ygs 3 ten sorumlu olduğum dersler sözel dersler bunlardada tekrar ve soru çözümü yeterli olucak . Buraya kadar durumumu özetlemek istedim benim sizden istediğim ders çalışma sıralamam nasıl olmalı hangi derse ne kadar ağırlık vermeliyim?ne kadar sürede konuları bitirmeliyim ?bu arada zaman sıkıntım yok ders çalışmak için bol bol vaktim var hocam. Teşekkür ederim..

  5. Bende şunu belirtmek istiyorum çalışma programı hazırlarken en fazla 1 ay boşluğunuz olsun hocamızın dediği gibi kendimizede vakit ayırmalıyız.O bir ayı illa kullanmak zorunda değilsiniz. Eğer sınava 200 gün kalmışsa bunun 170 gününe göre programı hazırlayın çünü ne olur olmaz hem kendinizede vakit ayırabilirsiniz.Benim düşüncem bu 🙂

  6. Merhaba hocam. Ben bu sene üniversiteye hazırlandım ama istediğim yer olmadı puanımda çok fazla iyi değildi zaten. Şimdi 2.senemdeyim ama hala nasıl çalışcağımı nerden başlayacağımı bilmiyorum. Çok stresliyim bu konuda. Aslında TM’ciyim fakat istediğim bölümde sayısal daha fazla etki yaptığı için dersanede sayısaı olarak başlıyorum bu sene. Bu yüzden çok eksiklerim var. Bana da bi şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdidern tşekekürler hocam.

    1. Gamze Yorumunuza Cevap:
      Merhabalar. Öncelikle alanınızdaki derslere ağırlık, alanınızdaki derslerden de eksik olduğunuz derse daha çok ağırlık verecekesiniz. İlk olarak YGS konularından başlayın YGS’de ilerledikten daha sonra LYS’ye geçebilirsiniz. programı oluştururken sitemizdeki çalışma programı nasıl oluşturulur? yazısını okumanızı öneririm. Kafanıza takılan bir soru olursa her zaman iletişime geçebilirsiniz.
      Asena Yorumunuza Cevap:
      Merhabalar öncelikle sakin olun. Ayrıca istediğiniz bölümü merak ettim öğrenebilirim?. Nasıl başlayacağınız konusuna gelirsek konulara çalışma sıranız dershanedeki konuların işleniş sırası olsun dershaneler yıllardır öğrencileri sınava hazırladıkları için bu konuda iyidirler ayrıca öğrendiğiniz konuyu hemen çalışmanız konun daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır. Şuan için dershaneniz henüz başlamamıştır başlayana kadar kendiniz YGS’den başlayarak çalışmaya başlayın. Çalışma programı nasıl oluşturulur? yazısı umarım sizin için aydınlatıcı olmuştur.

  7. ıı aksmlar hocamm yaz donemı ıcın oncelıkle nasıl bır program ızlmlyım ve hangı konudan baslmlıyım sımdıden teşekkürler:)

  8. Merhaba hocam ygs ve lysde ortak olan konulari nasil calismaliyiz bi hafta lys kitabindan sonraki hafta ygs kitabindan calisip o konuyu bitirmek nasil olur

    1. Su Yorumunuza Cevap:
      Merhabalar önceliğiniz eksikleri gidermek olsun sitemizde çalışma programı hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili bir makale bulunmaktadır. Bu kriterleri göz önüne alarak kendinize bir program çıkarabilirsiniz. Dilerseniz çıkardığınız programı bana mail atarak yanlış olup olup olmadığını birlikte yorumlayabiliriz. Makaleye gitmek için tıklayınız. İyi Çalışmalar.

      Ayşe Yorumunuza Cevap:
      YGS ve LYS ortak konulara çalışırken önce YGS konusuna çalışın çünkü LYS’de konu ister istemez daha detaylı olmaya başlıyor bu yüzden önce YGS’de çalışıp konuyu kavrayın sonrada LYS’e çalışın.

  9. merhaba hocam ben sayısal öğrencisiyim bu yaz ygsye çalışmam gerek fizikte biraz eksiğim var nasıl bir program yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir