Sponsorlu Bağlantılar

2015 YGS-LYS Sistemi Nasıl Olur?

Yazan: 21 Ocak 2014  
Kategori: Rehberlik

Sponsorlu Bağlantılar

2015 YGS-LYS Sistemi Nasıl Olur?

NUR: Hocam Merhabalar. Ben bu yıl da kazanamayacağımı düşünüyorum. Ben Eylul de başlamıştım ama sürekli konuları belirleyemedim ve program değiştirip durdum. Evde çalışıp yapabilceğimi düşündüm aslında yapardım ama ders çalışma konusun da çok bilinçsiz olduğum için ders çalışmayı anca 2 ay kala verimli hale getirdim ama bu seferde konuların çokluğundan dolayı verimli çalışamıyorum günde 4 dersin aşamaları da uzun olduğu için çok yordu beni ve yetişmiyor sabah 9 da başlıyorum gece 2-3 gibi anca bitiyor.. Ben şimdi sadece temel atmak için çalışıcam az ve öz yetiştiği kadar. Seneye dershaneye gitmeyi düşünüyorum nasip olursa. Ben ygs de çıkan tüm derslere çalışmak istiyorum dershaneler sözel,eşitağırlık ve sayısal bölüm olarak kurs veriyolar peki tüm dersleri işleyen bölümleri var mı ? Sadece sayısal çalışmak istemiyorum diğer dersleride çalışıp ygs de iyi puan alıp lys de iyi bir puan yapmak istiyorum. Ama dershanelerde böyle bir şey var mı bilmiyorum bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ederim.

Birde hocam pes etmemin diğer nedeni son 2 ay kala baya bi strese girdim ve her sabah ders başına geçip 1 saat sonra yapamıycam edemiycem bu kadar kısa sürede nasıl verimli çalışıcam diye baya bunladım hergün böyle geçiyo artık elimden geleni yapıyorum kendimi motive ediyorum ama bu saatten sonra yapamıyorum 1 Ocakta yine konuya başlıycağım dedim ve 19 gün geçti her sabah aynı şeyi yaşamaya başladım o yüzden sağlığım için bırakmak zorunda kaldım ben istedikçe olmuyor. Kararımı verdim şimdi sadece temel atmak için çalışıcam .Birde hocam seneye sınav sistemi değişiyor peki ben bundan nasıl etkilenirim Tıp kazanmayı istiyorum ve eminimki ben çalıştıkça olucak çünkü ders çalışma aşamalarının hepsini öğrendim böyle çalışarak olacağına inanıyorum şuan sadece zaman kısıtlı olduğu için olmuyor. Benim temelim de zayıftı seneyeki sınav sisteminde zorlanır mıyım dershaneler bilinçli çalıştırıyolar mı bu konuda ?

Yine araştırmalar yapıcam bu konuda ve iyi bir program iyi bir ders çalışma stratejisi oluşturup seneye hiç ipin ucunu bırakmadan çalışmak istiyorum. Bunu gerçekten istiyorum. Sizce bunu yapmam mümkün müdür ? İnancım var ama temelim yok :) Sizce başarabilir miyim :)

Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:

Merhabalar. Tek tek sorularınıza cevap vereyim. Dershanelerde size sınavda girdiğiniz tüm derslerle ilgili eğitim verilecektir örneğin sayısalcısınız ama YGS’de Tarih, Coğrafya vb derslerin sorularınıda çözeceğiniz için size bu derslerinde eğitimi verilecektir. Seneye sistemin, dershanelerin durumu nasıl olur belirsiz ama bir değişiklik olursa bundan herkes etkilenecektir eğer sizin düzenli ve sistemli çalıştıysanız olumsuz etkilenmeyeceğinize eminim. Ayrıca dershanelerin kuruluş amacı sizi sınava hazırlamaktadır ve bunu yıllardır yapıyorlar bu yüzden katkıları yüksektir diyebilirim. Eğer kendiniz için ideal bir çalışma yöntemi ile çalışıp, düzenli ve sistemli olursanız inanın istediğiniz hedefe rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kafanıza takılan bir soru olursa her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Gelen aramalar: 2015 ygs nasıl olacak,2015 ygs,2015 ygs tarihi,yhs-ddc_bd,2015 ygs konulari
Sponsorlu Bağlantılar
Derscalisiyorum.com: YGS | LYS | ÖSS | SBS | ALES | AÖL | AİÖ | AÖF | KPSS | DGS | İlkokul (1-2-3-4.Sınıf)  Ortaokul (5-6-7-8.Sınıf) ve Lise 9-10-11-12 Sınıf Konu Anlatımı, Denemeler, Çıkmış Sorular, Çözümlü Sorular, Ders Notları, Sunumlar, Slaytlar, Yazılı Soruları, Konu Anlatımı Videoları bünyesinde bulunduran Türkiye'nin En Büyük Eğitim Sitesi.
Kaynakların Kopyalanması: Kaynaklara ulaşmanıza yardımcı olması için sitemizdeki kaynakların altına indirme linkleri eklenmiştir.Bu linkleri tıklayarak istediğiniz kaynağı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Yorumlar

"2015 YGS-LYS Sistemi Nasıl Olur?" için 10 Yorum

  1. atakan tarafından 21 Ocak 2014 17:28 tarihinde 

    merhabe hocam.Ben ygs ve lys sınavına daha önceki aylarda çalıştım.Dün lys konularını bırakıp Ygs sınavına ddönüş malum az bir zamn kaldı.Ve ben martın 21 ine kadar çalışmayı düşünüyorum.Daha önceleri ygs konularına çlştım.Ve şimdi ben bu tarihten itibaren şubatIN ORTASINA KADAR YGS TEKRARA YAPCAM.dAHA SONRaki günler martın 21 ine kadar deneme çözcem.Eğer sizinde önereceğiniz bir şeyler var mı ? Varsa bu zaman dilimşnde neler yapmamı önerirsiniz? şimdiden teşekkürler… :)

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Yorumunuza Cevap:
    Merhabalar öncelikle yorumunuza geç cevap verdiğim için özür dilerim sorularınıza gelirsek. Belirttiğiniz zaman aralığında YGS’ye ağırlık vermeniz doğru karar ancak arada LYS konularını unutmamak içinde ufak ufak tekrarlar yapmanızı, en azından birer test çözmenizi öneririm. Bunun dışında bu zaman aralığında konuları bitirip bol bol soru çözmenizi, sınava tam olarak hazırlanabilmek içinde aynı şekilde bolca deneme çözün. Yapamadıklarınızın veya yanlış yaptıklarınızı öğrenerek ilerlerseniz, başarınızda düzenli bir artış görürsünüz. Kafanıza takılan bir soru olursa her zaman iletişime geçebilirsiniz.

  2. NUR tarafından 21 Ocak 2014 19:16 tarihinde 

    Çok teşekkür ederim Hocam. Bu zamana kadar çok yardımınız dokundu cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Yol gösterenimiz olması çok güzel ve bu konuda çok yardımcı oluyosunuz gerçekten çok teşekkür ederim.Başarılarınızın devamını dilerim. :)

  3. NUR tarafından 03 Şubat 2014 02:56 tarihinde 

    Merhabalar Hocam. Herkes Lys sınavı için son aya bırakmayın yetişmiyor yeterli çalışınmıyo deniliyor fakat ben dershaneyle çalışmayı planlamıştım öteki türlü yani dershaneden önde gidersem zararı olmaz mı temelimde zayıf olduğu için ben her hafta o işlenilen konulara ağırlık verip iyice öğrenecek şekilde program yapmıştım her denemedede konulara hızlıca çalışıp genel tekrarlar yapıcaktım. Sizce ne yapmalıyım dershaneye mi uymalıyım yoksa ben onlardan önde mi çalışmalıyım ve dershaneler lys konularını ne zaman bitiriyolar ?

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    Dershanede gördüğünüz tüm konulara tam anlamı ile hakim olduktan sonra dershaneden önünden gitmenizi öneririm. Görmediğiniz özellikle LYS konularına çalışırken zorlanabilirsiniz. Bu yüzden dershaneyi takip etmek daha verimli olacaktır. Bugün dershanede A ve B konusu işlediğinde sizde A ve B konusunun tekrarını ve soru çözümünü yapıp, yapamadığınız yerleri hocalarınıza sormalısınız. (Diğer yorumunuza verdiğim cevapta da anlattım) A ve B konuları bittikten sonra, Kalan vaktiniz de eski konuları tekrar yapabilir, eksik konularınıza çalışabilirsiniz.

  4. NUR tarafından 03 Şubat 2014 04:26 tarihinde 

    Site Yöneticisi: Merhabalar. NUR Yorumunuz ve Cevabı Tıp Fakültesi Kazanmak İçin Ne Yapmalıyım? sayfasına taşınmıştır. Sayfaya gitmek için tıklayınız.

  5. ömer tarafından 04 Şubat 2014 16:59 tarihinde 

    merhaba hocam.Ben önlisans birinci sınıf ögencisiyim.Ben kpss ortaögretim sınavına girebilirmiyim? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER…

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    Evet girebilirsiniz.

  6. esra tarafından 08 Şubat 2014 14:39 tarihinde 

    merhaba ben 2015 yılında sınava gireceğim ama ygs nin kalkmasından söz ediliyor konular değişecek mi bilmediğim için hangi konulara çalışacağımı bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    Şuan için mevcut konulara yani bu senenin müfredatına çalışmanız sizin için yeterli olacaktır.

  7. emre tarafından 14 Şubat 2014 06:52 tarihinde 

    Hocam 2015 te sistem değişir mi, okulun etkisi artacak mı? Sizce 2015 te Ygs Lys sistemi devam ederim?

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    Kesin bir şey söylemem ama çok büyük değişiklikler olacağını sanmıyorum. Şuan için mevcut sisteme göre çalışmanız yeterli olacaktır.

  8. yagmur tarafından 02 Mart 2014 12:41 tarihinde 

    Merhaba hocam benim bi sorum olcak ben lise mezunuyum bu yil ki sinava cok calisamadim işte çalıştığım için. Şimdi ygs 2015te sistem degisince bende mi 3kez sinava gircem yoksa bu sadece lise 12.siniflar icinmi gecerli ?

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    Sistem değişirse büyük ihtimalle yeni sisteme göre sınava gireceksiniz.

  9. Salih tarafından 23 Nisan 2014 13:04 tarihinde 

    Merhaba hocam ygs için son sene 2015 diye biliyordum.Bu sene pek bişey yapamadım.Meslek lisesi mezunuyum anlayacağınız gibi temel yok.Ygs ye 2 defa girdim.Sınav sisteminin değişmesi benim için iyi olurmu seneye bir defa daha denesem olur mu? Ygs puanım 240 sizce ne yapmalıyım teşekkürler

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    Seneye sınava girip girmemek sizin istekleriniz doğrultusunda değişir. Eğer belirli bir hedefiniz var ve bu hedefin peşinden gitmekte kararlıysanız peşinden gidin. Sınav sistemin değişeceği, nasıl değişeceği, değişirse size olan etkisi nasıl olur bir şey söylemek zor :)

  10. aslıhan tarafından 10 Temmuz 2014 10:49 tarihinde 

    merhaba hocam ben 2013de üniversiteyi kazandım ama istediğim bölüm ve şehir değildi. şimdi okulu dondurup yeniden hazırlancam. hocam 2015de ygs yok deniyo, nasıl çalışıcam bilmiyorum, ben liseden mezun olduğum için bu sistem beni etkiler mi? cok korkuyorum bu sistemden. nasıl çalışıcam hocam, hangi konulara çalışmam gerekiyo. yine 2014 ygs ve lys konularına çalışmam yeterli olur mu sizce?

    Derscalisiyorum.com Yöneticisi Cevap:
    Korkmanıza neden olacak bir şey yok Şuan için mevcut konulara yani bu senenin müfredatına çalışmanız sizin için yeterli olacaktır.2015 Konuları açıklandığında, yeni yayınlar çıktığında, konularda düzenleme olursa ki olursa da ufak değişiklikler olabilir çalışmanızı da o doğrultuda değiştirirsiniz. Korkunuzu kenara bırakıp hemen çalışmalarınıza başlamalısınız.